dilluns, 21 de juny del 2010

Informàtics: la puta plaga dels segles XX-XXI


Si hi ha un col·lectiu que odio especialment són els auto-denominats informàtics (i vagi per endavant que sóc Enginyer... en Informàtica*): m'estic referint a FPs, tècnics, a la majoria d'Enginyers Tècnics i gent amb un curset del CCC/CEAC que es pensa que pot controlar els ordinadors amb un simple moviment de la mà, com si fos un puto jedi.

No suporto com vomiten un coneixement que no tenen, amagant-se darrere paraules tècniques que utilitzen per denominar conceptes que la majoria de vegades ni tant sols entenen, buscant desorientar a l'usuari final per tal de seguir rascant-se els collons tal déus a l'Olimp. Però ai, el pitjor és quan es creuen amb algú que en sap més que ells. Llavors el pànic els pot. Però tranquils, com a bons "administradors del sistema" (sigui el què això vulgui dir; per a mi és equivalent a "tio que mai acaba d'arreglar els problemes que sap que té el conjunt d'ordinadors & xarxa que administra, doncs es notaria que es grata molt l'entrecuix"), faran ús de la política d'accés per a imposar el seu càrrec, és a dir, et diran "ui, no et puc donar el password d'administrador, ho he de fer jo personalment" i apa, 3 setmanes més... ai, que aquesta vegada han fet tard i s'han perdut les dades de la feina de 4 anys... sort que l'usuari és prou estúpid per fer-se còpies de seguretat ell mateix amb discs durs externs propis (total, només caldrà que el propi usuari hi dediqui un parell de mesos per a tornar a posar-ho tot a lloc, sense cobrar-ho evidentment).

Al proper que em digui que és informàtic li foto una patada als collons.

(*encara que em dedico a dissenyar i implementar sistemes digitals de comunicació... el cervell dels circuitets què hi ha dins els telèfons mòbils, vaja)

4 comentaris:

sànset i utnoa ha dit...

Això passa en molts camps. Hi ha gent que creu que entén o és de tot.

I després, no saben res...

*Sànset*

Anna ha dit...

Bueno, hi ha camps en els que no passa tant, però jo crec que és senzillament perquè a la gent no li interessa un pito. No hi ha massa gent que disfruti explicant-te que és millor afegir la sal quan l'aigua ja vull perquè si no l'augment ebulluscòpic fa que triguis més a poder-hi tirar la pasta. El problema és que tu has triat un tema molón. De tota manera, crec que aquesta gent de qui parles és fàcil de detectar: més de dues paraules seguides emprant termes tècnics que com tu molt bé dius ni ells entenen? es tracta d'un aotodenominat informàtic (de pacotilla), ja ho tens. La gent que de veritat és un entès en algun tema no té cap dificultat per transmetre'l de forma planera a una altra persona.

Oriol ha dit...

Tota la raó mestre Sànset! L'únic que no saben és que no saben res!

Un comentari mitxitil! Sort que només has fet servir un terme tècnic (encara que no està malament, ebulluscòpic... he de mirar de fer-lo servir més sovint!).

Pere ha dit...

Que m’esperes d’un món on una persona que en prou feines té el graduat escolar va de president de la Generalitat. El problema és que no sabem posar la gent al seu lloc d’un bon començament. Un Engalipador pot arribar a ser president dels Estats Units d’Amèrica.
Com vols que un “pixatinters” de la informàtica no faci prevaldre els seus grans coneixements?
“Sols sé que no sé res” gran frase que sols pot dir una persona carregada d’humilitat i disposada a no “escalar” i deixar-se ajudar.