divendres, 9 de gener del 2009

(In)seguretat ciutadana


La classe política està drenant la seva incapacitat racional a la Universitat. Potser s'han adonat que la única manera de mantenir-se asseguts a la poltrona és crear nous prosèlits a l'analfabetisme. I per si no n'hi havia prou amb la tele, el patètic sistema educatiu que han teixit mitjançant incomptables canvis cada nou mandat i el gran elenc de camins que s'obren en la nostra capdavantera nació amb la formació obtinguda, sembla que s'ha decidit apostar fort pel control (no ens atreviríem mai a dir-n'hi repressió) sobre la ciutadania, per acabar d'estovar-los (la disciplina requereix fermesa) la matèria grisa.

Han posat segurates a l'Autònoma. Dins les facultats. Als passadissos. Davant les classes (dins no; estúpids són més útils).

Suposo que el següent pas serà posar una foto del(de la) rector(a) damunt la pissarra. Al costat del crucifix. L'accés a la biblioteca es controlarà i alguns llibres seran classificats com perillosos/subversius. El Rouco ja es frega les mans (tot altre tipus de fregament també quedarà prohibit, excepte entre l'home i la dona casats que tenen com a fi la procreació; quedant, doncs, el concepte de família ben protegit).

Jo, per si de cas, a partir d'ara portaré cigrons a les butxaques. Per quan els nostres amics verds i d'esquerres, vetllant per la nostra felicitat i la prosperitat de la nostra ànima, decideixin que ja és hora de treure els "polis" a cavall.

3 comentaris:

Sara ha dit...

Que trist es obrir els ulls i dubtar si estas despert o has tingut un malson.
Estema a l' Autònoma al any 2009 ?...sembla com si el passat, això si, amb uniformes nous i de colors diferents, tornes amb tota la seva "força no repressiva",a l'actualitat.
Jo, que sempre he estat una mica "bleda", creia que no calien "segurates" perque els nois/noies assistisin a unes aules on ells/elles lluirament, han decidit anar per a formar-se personal i socialment, per al seu futur, i el del nostre pais.
Es veu , però, que tots ells son tant capcigranys, que no entenen que ja hi ha uns altres essers anomenats "classe dirigent", que han decidit que el millor per a tots ells i el seu futur, es fer alguns canvis al nostre inmillorable, inimitable ,insuperable sistema educatiu, sense admetre cap tipus d'opinió o comentar-hi al respecte...Quins nasos!, ja no saben que més fer per ,(amb perdó), fotren's el pais per el cap.
Mentrestant però (quin remei), intentaré recuperar els meus vells "coixinets", i pararé orella, no sigui que no senti les petjades dels cavalls

Pere ha dit...

No estic tan conforme amb aquesta manera de pensar. Tens raó que no hi hauria d’haver cap restricció dintre de la Universitat, però també és veritat que moltes vegades la dictadura és d’un grup d’estudiants, que com en Saura, es creuen posseïts per la veritat i estar per sobre de tot. Això comporta que uns pensin per tots i es faci la seva voluntat. Saps tan bé com jo que els que “tenen feina” no estan per vagues ni per perdre el temps.
No a la policia, “segurates” i altres “florolos” (com diria l’amic Iu), però compte amb aquest grup (quasi sempre minoritari) d’analfabets socials, que no deixen fer ni discutir les coses com cal.

Oriol ha dit...

Analfabets socials com ara els polítics? Com ara un rector que es nega a debatre les coses? Si, moltes "revoltes juvenils", o una part d'elles com a mínim, venen dirigides per gent lligada al govern (o que en serveix els seus interessos, com ara distreure l'atenció pública) o per gent sense cervell o massa intenció de millorar res, però sincerament crec que sempre hi ha massa interès a només mostrar aquesta darrera faceta cada vegada que algú protesta.

El problema és el què has dit, mai fem res perquè "tenim feina" i deixem que ens fotin anar com ovelletes allà on volen.