dilluns, 2 d’agost del 2010

D'aquí a uns anys la F1 serà virtual...


Després del què s'ha estat veient aquests últims anys, penso que d'aquí a un temps els pilots seran a casa seva, amb la Playstation 3 endollada i una cerveseta a la mà, en una cursa virtual que serà retransmesa via satèl·lit.

Ja fa temps que el campionat es decideix als despatxos i no a la pista: com s'explica sinó que s'apliquin sancions de forma arbitrària? Regles absurdes que mai abans s'havien escoltat, tenint com a participant estrella el cotxe de seguretat. Primer resulta que no es pot avançar al pilot que tens davant (si el seu nom comença per F - i acaba per illdeputa Alfonso - o bé si el cotxe de davant és vermell i porta unes enganxines ben grosses del Santander), en la última volta. Després ens assabentem que, tot i que el safety no hagi arribat al final del carril d'incorporació a pista des dels boxes (recordem que la línia que el delimita no es pot creuar), tampoc se'l pot avançar. Finalment, deixar una distància massa llarga respecte a ell també porta sanció. Però, ep, que la sanció és perquè s'entén que la distància es va deixar per afavorir el company d'equip i que aquest es pogués escapar (de nou, d'un cotxe vermell... nen dolent!). És a dir, es creu que va haver-hi ordres d'equip encobertes (o això dóna a entendre la FIA). Llavors, de nou, el color del cotxe i la lletra per la que comença el nom del pilot prenen rellevància: en aquest cas s'ha penalitzat el pilot, prenent-li la victòria, mentre que en el cas dels cotxes vermells s'ha penalitzat l'equip econòmicament (servint la victòria en una safata a l'escollit). Jo proposo, de cara a l'any que ve, de donar-li tots els punts a l'Alfonso a l'inici de temporada i que els altres pilots provin de prendre-n'hi algun (si la FIA així els ho deixa fer).

I només per això em queixo? No, home, encara n'hi ha més! Així com tothom que defensa a capa i espasa el magic Alfonso (perquè els acèrrims defensors de la lengua española s'entesten en utilitzar noms en anglès quan volen semblar moderns?) troba la mar de bé el joc brut entre bastidors (mentre ells hi guanyin, evidentment), llavors posen el crit al cel quan hi ha maniobres "perilloses" a la pista. Senyors, això és la F1. Sempre hi ha hagut maniobres perilloses; de fet, conduir un cotxe a més de 300 km/h anant pràcticament estirats a terra és perillós de per si. I la feina dels pilots és la d'avançar i no deixar-se avançar. I el fair play que es demana (excepte al senyor F. del cotxe vermell) no hi ha sigut quasi mai. El Schumi es va passar un pèl, tancant la porta però el Barrichelo va escollir d'intentar-lo avançar per la dreta tot i veure que l'escletxa que quedava era insuficient (l'avançament vist des de la càmera del "cul" del Mercedes deixa clar que no va haver-hi un canvi de trajectòria del cotxe platejat). Com ha dit el propi Schumacher "I knew he was coming so, from my point of view, I was moving over to let him know where I was so he could go to the other side, but he obviously decided not to move to the other side. We know some drivers have certain moves" (és a dir, jo li he tancat la porta i ell, com a pilot limitat que és, n'ha llepat el marc).

Jo, personalment, preferia les batalles dures a la pista (Hill, Villeneuve, Prost, Senna...)., que sovint acabaven amb un dels pilots fora (i probablement una sanció, però en aquest cas justificada). Si el teu era qui llepava et cabrejaves com una mona i esperaves amb ànsia la següent cursa per a poder-la tornar. Era part de la màgia de la F1. Actualment, començo a preferir de jugar a la consola, allà puc fer fora de pista al cotxe vermell tantes vegades com em vingui de gust!

4 comentaris:

sànset i utnoa ha dit...

Ahir vaig estar mirant la carrera i... vaig concloure moltes de les coses que aquí ens dius.

De fet, en començo a estar bastant fart que tot plegat es decideixi fora de la pista. I només estan aconseguint que cada vegada tingui menys ganes de seguir la F-1. I suposo que no sóc l'únic.

*Sànset*

Anònim ha dit...

La sanció al Vettel va ser del tot injusta i sense cap raó. No m'estranya que acabés tan emprenyat! evidentment, a l'Alonso li va semblar bé...

Pere ha dit...

El més trist de tot plegat és que, tant els comentaristes de TV3 (la vostra) com els del diari Avui, sembla estar pagats pel Sr. Botín (i un bon “botín”) per defensar i sols parlar dels espanyols. Que els hi donen que tant els defensen i sols fan una retransmissió o un escrit d’una part de la cursa i a sobre parcial.

Oriol ha dit...

No ets l'únic Sànset. Nosaltres vam ser socis del Circuit molts anys, però amb l'arribada de la "marea roja" (primer era "azul", llavors "amarilla") no hi ha qui ho aguanti.

Com bé dius, Albert, evidentment li va semblar bé. Al contrari, si no l'haguessin sancionat, hagués sortit a fer unes declaracions d'allò més sucoses de ben segur!

Ai! Me'n vaig oblidar de parlar dels de TV3! Jo fa uns anys sentia simpatia pel Merlos (en aquells moments va deixar entendre que havia deixat la TV3 perquè no pensava lloar a l'Alfonso pel fet de ser un pilot espanyol i el va criticar per la seva actitud). Sembla, però, que els dinerons del Botín deuen arribar a la "seva" (que no la vostra segons la meva opinió). Entre ell, el Rosés i la Ferrer, n'hi ha per cagar-s'hi! Sort en tenen que no agafem cap canal estranger on mirar-nos la cursa!