dijous, 19 de novembre del 2009

Digue’m com condueixes i et diré per què tenim la classe política que ens mereixem


A mesura que la setmana avança la son es va apoderant de la meva ment, aniquilant la part amable i bondadosa del meu ser (potser tampoc és tant difícil que això passi). Arribat el divendres, la transformació ja ha acabat i, en pujar el cotxe per anar a treballar (una mica abans de les set), quasi sedat per la somnolència (ben bé fins a mig matí), només la part més primària del meu cervell funciona, permetent poc més que respostes primàries: accelerar, frenar i insultar a la resta de conductors.

Si analitzem el conjunt de passerells i elements perillosos que trobem a les carreteres, però, podem arribar a entendre per què tot se n’està anant a la merda. Senyors, estem envoltats d’imbècils. Imbècils que voten i escullen a qui ens governa, construint una piràmide d’estupidesa i poder que espero rebenti algun dia. Com veieu, en aquest tema sóc tant tolerant com un jihadista amb les caricatures d’Alà.

Primer de tot m’agradaria parlar dels individus per als que el temps no és un bé preuat: circulen a 80 pel carril de l’esquerra, dificulten els avançaments canviant de carril a 10 km/h (amb un gest que pretén demanar calma al cotxe que quasi els envesteix) i, el millor, tot i pagar cada dia del món el mateix peatge, quan aturen el cotxe davant la barrera, comencen a buscar la cartera (en el cas de ser una dona, evidentment, primer cal buidar la bossa de mà objecte per objecte) i un cop trobada han de descartar 10 targetes abans de trobar la que toca (això si els funciona). Sempre s’imprimeixen el rebut abans d’arrencar.

Una de les espècies més perilloses amb la que hom es pot topar són els senyors de més de 50 anys, amb un cotxe prou gran i potent com per compensar el què la viagra no pot, que condueixen tal amo feudal per les seves terres. Habitualment la panxa quasi els impedeix que els braços arribin al volant. Solen córrer només per demostrar que tenen un cotxe que tu no et pots pagar, foten unes tallades que ni el cirurgià de la Duquesa de Alba i criden tot tipus d’insults (normalment misògins) amb una habilitat increïble perquè l’havà que s’estan fumant no els caigui de la boca.

A primera hora del matí, sobretot en èpoques estiuenques on les platges s’omplen, surten com bolets els avis que decideixen anar a plantar la tovallola a primera hora (per ells això vol dir que cal arribar a la sorra abans de dos quarts de vuit). S’identifiquen fàcilment doncs no passen de 60, condueixen amb el nas a un pam i mig del volant, gesticulen nerviosament mentre discuteixen amb la dona (“què collons hi fot tota aquesta gent a la carretera a aquestes hores?”, “Ja t’ho he dit que sortíem massa tard, Joan!”), no es volen deixar avançar i els seus canvis de carril es converteixen en una probabilitat d’accident superior al 50%.

No podia acabar sense esmentar als txeroquis amb el cotxe tunejat, música house a tot drap, ulleres de sol amb efecte mirall i esperit fernandoalonsoesdios, que creuen que un saxo amb un aleró els permetrà superar la velocitat de la llum. Condueixen en ziga-zaga i fins es permeten l’ús del voral per a avançar. A les matinades dels caps de setmana la quantitat d'alcohol i droga que trobareu a les seves venes és superior a la que hi ha a Las Vegas.

Només una pregunta final, perquè collons la gent redueix a 70 km/h (sigui quin sigui el límit de velocitat de la via) quan detecten, en un radi d’1 km, un cotxe de policia (és igual si és municipal i són en una autopista, guardia civil sense autoritat dins les carreteres catalanes o mossos que van a esmorzar)?.

Un dia d’aquests em compraré un bat de beisbol i un bidó de gasolina, crec que la meva ràbia ja generarà la guspira que engegarà la reacció destructiva en la que el Tarantino somia cada nit.

5 comentaris:

J. ha dit...

No s'oblidi dels fillsdeputa professors d'autoescola que treuen a fer la primera pràctica de la seva vida a algun individu a les 7:15 del matí quan la gent normal ha d'arribar a la feina a l'hora.

Oriol ha dit...

Certament, J. M'havia oblidat d'aquest col·lectiu... de fet hi ha molt a parlar sobre les autoescoles i entorn.

Pere ha dit...

Tinc 50 anys, però ni sé si el meu cotxe és prou gran! Però el que si és segur que la panxa no m’arriba al volant.
Dintre del bestiari cal afegir (si és que no estan dintre dels fernandoalonsoesdios) els jovenets i no tant jovenets que baixen el carrer Galileu (o qualsevol carrer de la ciutat) com si fos Monza i és passen els passos zebra pel cul. Em cago amb ells i tota la seva família, sobretot si vaig amb en Jac.
A la pregunta final cal afegir: Perquè la gent frena a molt menys de 120 km/h quan van per l’autopista i saben que hi ha un radar? Gilipolles!!!

Cristina ha dit...

Van a 100km/h...i frenen al radar!! Els haurien de multar per a això i no als altres per a "excedir" el límit de velocitat.
Em treuen de polleguera!
I sobretot els il·luminats que circulen a 90 per l'esquerra, que últimament són molts, gairebé tots, generant situacions perilloses. Tan amples ells!! I a sobre s'indignen quan els senyales molt amablement que et deixin pas.
Últimament circulo per la dreta, a més de 120 és clar, ja que tinc tot el carril per a mi sola.
Proveu-ho ;)

Oriol ha dit...

Tota la raó del món, Cristina. Adelantar per la dreta? Llavors si que et miren malament! Però bé, la DGT recomana que circulis pel carril de la dreta, no? Els haurem de fer cas. Per cert, jo he vist al Benach donant exemple del que dius, circulant a 130 per la dreta, mentre la gent feia cua a l'esquerra...