diumenge, 25 de juliol del 2010

Dignitat hispànica


Darrerament el campionat del món de F1 és un bon mirall de com són els espanyols. Potser hem de saber trobar-li el costat bo: qui sap si els europeus, gràcies a aquest fet, entendran com és aquest país que tants mals de cap econòmics els està provocant. Potser llavors entendran com de maltractada està Catalunya i, qui sap si fins ens podrien fer costat. Se n'adonaran que els espanyols es senten superiors? Que tot ho fan per a sortir-se amb la seva? Que no respecten res, ni a ningú? Que són tramposos i mentiders? I, el pitjor de tot, que no els fa vergonya i encara es creuen amb dret i raó d'actuar com rates?

Per als qui no hagueu vist la cursa, us en faig un brevíssim resum: fa un any del greu accident de Massa, qui té ganes de demostrar que està, no només recuperat, sinó amb més forces que mai. Els semàfors indiquen l'inici del gran premi. Vettel arrenca malament, intenta tapar a l'Alfonso. El Massa els avança a tots dos i comença el camí cap a una victòria més que merescuda. Arriba la parada a boxes; Ferrari sembla necessitar 1 segon més per a fer el canvi de pneumàtics a Massa. No obstant, surt per davant de l'Alfonso. Missatge de ràdio de l'espanyol: "guys, this is ridiculous" (veu que no pot avançar-lo sobre l'asfalt, tot i creure's superior, veu que perdrà la cursa i es comença a emprenyar; com aquell nen, rebolcant-se per terra, davant la nevera dels gelats a qui la mare li ha negat l'antull). El Massa li guanya temps, que més tard torna a perdre, quedant com abans. Missatge de ràdio per a Massa: "Fernando is faster than you; can you confirm that you understood the message?" (el Botín paga i vol que guanyi l'espanyol; aparta't i calla). Massa aixeca el peu de l'accelerador sortint d'un revolt (així ho confirma la telemetria). Alfonso guanya la cursa. Missatge de ràdio per Massa en acabar la cursa: "Good boy". Com va tenir els sants collons de dir el propi Alfonso, la F1 està manipulada. La FIA només els ha imposat una multa de 100.000 dòlars. Això val la teva dignitat, Felipe?

7 comentaris:

Anònim ha dit...

El més indignant de tot era veure com l'Alonso ho celebrava com una gran victòria al podi. Un espectacle lamentable. La cara del Massa ho deia tot. I iu si arriba a ser el mateix! Al Massa li haguessin dit de malparit cap amunt!

Anna ha dit...

"Alonso is faster than you"? Doncs que l'avanci collons que això és una cursa! Ei que si resulta que lo de penalitzar les ordres d'equip només costa 100000 dòlars, ho podien haver dit abans no? segur que algun altre equip ho hagués aprofitat. En fi, si a l'Alonso li sembla bé guanyar a qualsevol preu... ei i encara gràcies que el Massa no va haver d'estampar-se contra una paret per fer-ho més creíble com el pobre Piquet.

sànset i utnoa ha dit...

I quina cara que se li va quedar al Massa al podi!

A mi, la política d'aquest equip italià em recorda molt a la voluntat del senyor Botín, mira que et dic...

*Sànset*

Pere ha dit...

Crec que pagaria la pena començar a escriure un llibre amb totes les bajanades, malifetes, cabronades i altres accions incorrectes de l’Alfonso, que ja hi ha prou material per fer-ne un parell de volums!!!
El Sr. Botín segur que costejaria les despeses de bon grat (estic segur que no entén res que no siguin “calers”).
El fotut és que a Ejpatnya no en vendries ni un, ja que a ells, tant els hi fot com guanyi, mentre sigui amb “la furia espanyola”.

Oriol ha dit...

Aquí rau el problema, a la "fúria espanyola" i com els diners provinents de les arques "botineres" tot ho poden comprar, tot escampant el paradigma espanyol món enllà.

Assumpta ha dit...

Ostres! No segueixo la F1 (admeto que em cansa) i per tant no sabia això... ho trobo lletgíssim!

Sabía que havia guanyat Alonso per les notícies, però no que havia anat així...

Oriol ha dit...

Si, Assumpta, des que l'Agag (o com s'escrigui) va entrar a la F1 que només s'hi veu que merda (que no dic que no hi fos abans - encara que fos recolzada per la reglamentació del moment - o com a mínim no era tant evident).